Wenche Gausdal og ektemann Dag Arnesen er mulemusic.no

"Jazz washes away the dust of every day life"

Art Blakey

Om Wenche

Wenche Gausdal vokste opp i Sarpsborg, og allerede som 5-åring begynte hun å opptre på en bruskasse utenfor den lokale kjøpmannen i håp om å tjene penger til godterier. Fra tenårene ble hun ble med i lokale danseog viserockband og turnerte i Østfold og senere resten av landet.

Etterhvert ble jazzen hennes hovedinteresse, og sammen med ektemannen Dag Arnesen har det blitt mange turneer i inn-og utland og flere plateutgivelser.

Tidlig på 90-tallet ble hun kjent med den brasilianske perkusjonisten, Celio de Carvalho, som hun siden har jobbet jevnlig med. I møtet med Celio åpnet det seg en ny musikalsk verden.

Wenche Gausdal har nå i en årrekke fordypet seg i den brasilianske musikken. Hun har gjentatte ganger oppsøkt musikklivet i Rio de Janeiro og Salvador, Bahia, og hun har stadig fått musikken mer under huden og “i blodet”. Hjemme i Bergen har hun siden 90-tallet satt sammen diverse band for å få spilt denne musikken. Med tiden har ønsket om å gi ut en CD vokst seg sterk.

Wenche ønsker å videreformidle den gleden hun har opplevd ved selv å være blant publikum på sambaklubber i Brasil. Og tittelen “Alegria” betyr nettopp “glede” på portugisisk. Da hun endelig bestemte seg for å gå i studio, valgte hun å ta med seg musikere som hun kjenner godt. Etter mange års samarbeid med nettopp disse utøverne, er de blitt like mye “familie” som kolleger, og alle har et lidenskapelig forhold til brasiliansk musikk. Brasil har fostret en rekke fantastiske komponister/tekstforfattere, og repertoaret på CDen er en samling perler fra bl.a Milton Nascimento, Antonio Carlos Jobim, Vinicius de Moraes, Ivan Lins og Toquinho. Her er det alt fra den sarteste bossanova til heftig afro-brasiliansk samba, og Wenche tolker musikken på sin egen personlige måte.

Vi håper lytteren vil glede seg over brasiliansk musikk - med en liten norsk vri - og oppleve den som frisk og annerledes i dagens musikkvrimmel.